Novak Đoković se obratio nakon provokacije, potvrdio kao najbolji na svetu

0

Novak Đoković se obratio dan nakon što je pobedio Romana Safiulina i prošao kroz neobičnu konferenciju za medije na kojoj je morao da objašnjava da “nije uplašen”. Na Twitteru je napisao: *”Godine su samo broj.

Za nas, taj broj je jedan! “*, uz fotografiju na kojoj je zajedno sa Rohanom Bopanom (44), najboljim dubl igračem sveta, s kojim je izrazio zadovoljstvo posle pobede nad Safiulinom: *”Pričali smo nas dvojica, zajedno imamo 70 godina, a prvi smo na svetu”.

*

Ovonedeljno Novak Đoković je postao najstariji “broj jedan” u istoriji muškog singla, prestigavši rekord Rodžera Federera. Nema sumnje da će nastaviti da postiže velike uspehe i održava svoj primat, bežeći od novih generacija.

Postoji nada da će dočekati svoj 37. rođendan na prvom mestu, mada su mu za petama Janik Siner i Karlos Alkaraz, uz napomenu da je trenutno veća opasnost Italijan. Novak je jasno pokazao da bi trebalo više da cene njegove godine i ono što postiže.

Sledeći meč u Monte Karlu, Novak Đoković igra u četvrtak protiv Lorenca Musetija koji ga je pobedio prošle godine. Novak je izjavio da se ne boji ničega ni od koga, te da se nada da će dobiti priliku da ponovo igra sa Musetijem i odigra još jedan meč tamo.

Takođe je pohvalio Filsa kao dobrog tenisera i izrazio nadu da će imati priliku da igraju meč.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *