Kejtlin Klark je najpopularnija košarkašica, gledanija od Jokića.

0

Kejtlin Klark je mlada košarkašica zbog koje se ženska košarka prati više nego muška. Prvi put u istoriji samo su mečevi američkog fudbala i Olimpijske igre bili praćeniji što govori o njenom izuzetnom talentu.

Američku košarkašicu koja je dve godine zaredom birana za najbolju na koledžu, upoređuju sa najvećima iz ovog sporta. Starije generacije vide sličnost sa Medžikom Džonsonom, mlađe sa Stefom Karijem, dok je univerzalno nazivaju “ženski Majkl Džordan” zbog slične košarke, ali i značaja za nju.

Popularnost NCAA ženske košarke je porasla za 285% u odnosu na 2022. godinu, pa onda i 89% u odnosu na lane, što jasno pokazuje njen značaj. Iako Kejtlin Klark nije još profesionalka, jer sve vreme igra na koledžu, planira da se pridruži WNBA od ovog leta.

Visoka je 183 centimetra, što je prilično visoko za organizatora igre u ženskoj košarci, ali kod nje najviše impresionira šut, koji je hvalio i Stef Kari. U poslednjoj sezoni na koledžu prosečno je postizala 31,6 poena, a ima i najviše asistencija i trojki.

Postoji i posebna grupa onih koji ne cene njen uspeh, ali bi trebalo da bude prvi pik na draftu. Očekuje se da će biti najvažnija igračica SAD već na Olimpijskim igrama u Parizu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *