Frank Riberi ima ožiljke zbog kojih su ga zvali Kvazimodo

0

Neverovatna životna priča Franka Riberija počinje kada su ga roditelji ostavili pred crkvom, a potom je preživeo strašnu saobraćajnu nesreću. Bio je u automobilu koji se sudario s kamionom, a najteže povrede zadobio je mali Frank, zbog kojih je preko 100 šavova na licu, ožiljci i deformacija kostiju glave. Patnja zbog ožiljaka je bila velika, posebno u školi gdje su ga ismevali i nazivali “Frankenštajn” i “Kvazimodo”.

Ali Riberi je usmerio svu svoju energiju prema fudbalu. Riberi je prihvatio sebe onakvog kakav jeste i uspeo je da uprkos svim problemima postane fudbalska legenda. Radio je sa ocem “na baušteli” jer niko nije verovao da će od njega postati fudbaler, ali je njegov karakter i kvalitet bio prepoznat u Bulonju.

Nakon Bulonja, Riberi je igrao za Ale, Brest, Mec, Galatasaraj, a zatim se vratio u Francusku kao heroj. Obukao je dres Marseja i sa njim osvojio Intertoto kup. Kasnije je privukao pažnju Arsenala, Real Madrida, Liona, te postao jedan od najvažnijih igrača minhenskog giganta u 21. veku.

Igrao je punih 12 sezona u Bajernu, odigrao je 425 utakmica i postigao 124 gola, osvojivši devet titula u domaćem prvenstvu, šest u Kupu Nemačke i Ligu šampiona. Kasnije je igrao u Italiji za Fiorentinu, gdje je završio svoju karijeru 2022. godine.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *