Bivši NBA košarkaš Delonte Vest postao beskućnik, prosi za hranu

0

Delonta Vest je nekadašnji NBA igrač čija je životna priča veoma tužna. Nakon završetka karijere, Vest je završio na ulici. Nije samo bankrotirao, već je postao beskućnik i zavisnik od narkotika. Draftovan je od strane Bostona 2004. godine kao 24. pik.

Igrao je za Seltikse, Sijetl, Klivlend i Dalas, a karijeru je okončao 2012. godine. Nakon toga je igrao za razvojni tim Maveriksa i dva kluba u Kini. Najbolje dane u karijeri proveo je u Klivlendu, gde je od 2008. do 2010. bio važan deo tima Lebrona Džejmsa. Vest je imao težak život.

Odrastao je u siromaštvu u lošem kraju, bio je zlostavljan i imao probleme sa mentalnim zdravljem. Dijagnostikovan mu je bipolarni poremećaj, a mučila ga je i depresija zbog pritiska koji nosi sport. U septembru 2020, jedan navijač je fotografisao Vest kako prosi na ulicama Dalasa. Postao je beskućnik i sve izgubio.

Srećom, milijarder je odlučio da mu pomogne, platio mi je lečenje i dao mu novac kako bi se ponovo uspravio. Uspeli su da ga povežu sa majkom i ubede ga da se leči. Vest je dobio posao na klinici “Rebound” i izgledalo je da se stvari poboljšavaju. Međutim, prema novijim informacijama, Vest i dalje živi na ulici i bori se sa zavisnošću.

Najavljeni su napori pojedinih ličnosti iz NBA sveta kako bi mu se pomoglo, ali situacija je i dalje teška.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *