Luka Božić igra košarku u Valensiji

0

Poznati hrvatski košarkaš nastavlja karijeru u najjačoj ligi u Evropi. Krilni centar Zadra postaje prvo pojačanje tog kluba za sledeću sezonu. Ova vest je objavljena nekoliko sati pre utakmice Partizan – Zadar u Beogradskoj areni (ponedeljak, 19 časova).

Postoji mogućnost da je ovo potvrđeno dok je Božić bio sa ekipom u hotelu u glavnom gradu Srbije. Luka Božić prošle sezone je proglašen za najkorisnijeg igrača ABA lige. U ovoj takmičarskoj godini vodi u “MVP trci”, ostvarivši prosečan indeks korisnosti od 29,38 na 24 utakmice, što ga čini ubedljivo prvom prema tom kriterijumu.

Ako se ova vest pokaže tačnom, Partizan će u pet dana igrati i protiv Božićevog sadašnjeg tima i protiv budućeg, jer će u petak u Areni gostovati upravo Valensija, u poslednjem kolu ligaške faze Evrolige. Potpisom za nekadašnjeg šampiona Španije, Božić bi sigurno naplatio dobre igre u Dalmaciji i uz to napravio veliki iskorak u karijeri. Do sada je igrao za Bjelovar, Pulu, Zagreb, Budućnost, Široki i u dva mandata za Zadrane.

Ove sezone, Božić je doveo Zadar do šeste pozicije tabele i obezbedio mesto u plej-ofu. U doigravanju će njegov tim igrati protiv Budućnosti.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *